Volt schopt Gündoğan zoals verwacht ook uit partij

Volt schopt Gündoğan zoals verwacht ook uit partij 

29 maart 2022 - 10:04

Zoals verwacht heeft de partij Volt Kamerlid Nilüfer Gündoğan niet alleen uit de fractie gezet, maar gisteravond in een vergadering officieel besloten om ook haar lidmaatschap van Volt te beëindigen. 

"Nilüfer is eerder vanavond over dit besluit geïnformeerd", schrijft het Volt-bestuur. "Nilüfer kan nog tegen het besluit in bezwaar gaan bij de Commissie van Geschil en Beroep." In de tijd dat Gündoğan in bezwaar kan gaan is ze geschorst als lid, legt de partij uit.

"Wij kunnen ons voorstellen dat dit veel bij jullie losmaakt", schrijft het bestuur aan de Volt-leden. "Ook voor ons was het geen makkelijk besluit. Wij vinden het heel erg dat het zo ver heeft moeten komen. Maar Volt heeft haar waarden, en die waarden moeten we aanhouden."

Hoe het allemaal zover heeft kunnen komen:

Natuurlijk. Zoals u weet ging het de afgelopen weken helemaal mis tussen Volt en Gündoğan na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens dertien melders had het Kamerlid zich onder meer schuldig gemaakt aan handtastelijkheden, intimidatie en het maken van seksuele avances. Hiervoor werd zij eerst geschorst als fractielid, en daarna uit de fractie gezet.

Gündoğan deed vervolgens aangifte wegens smaad en laster tegen de melders en ging in hoger beroep tegen haar schorsing. De rechter gaf haar gelijk en gaf de partij een flinke tik op de vingers: de fractie moest haar terugnemen en het Kamerlid een schadevergoeding betalen. Partijleider Laurens Dassen en Gündoğan zouden vervolgens met een bemiddelaar om de tafel gaan, maar de partijtop eiste wel dat zij haar aangifte zou intrekken. Hier had Gündoğan geen trek in en vandaar dat ze nu eruit geschopt is. Ze blijft waarschijnlijk wel aan als Kamerlid.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml