Volt wil Nederland opheffen en privéjets verbieden

Volt wil Nederland opheffen en privéjets verbieden 

05 september 2023 - 12:29

We weten natuurlijk al dat wij in dit land niet echt volledige zelfbeschikking meer hebben sinds de invoering van de Europese Unie, maar Volt vindt dat dit niet ver genoeg gaat. De partij vindt dat het systeem radicaal op de schop moet om de huidige crises op te lossen. Het klimaatbeleid, het sociaal-economisch systeem en de democratie moeten ingrijpend veranderen.

Dat is nodig omdat keuzes te lang vooruitgeschoven zijn, aldus de partij. "Het is tijd voor grote systeemveranderingen die de crises oplossen en een radicaal positief toekomstbeeld schetsen waarvan mensen zeggen: 'ik kan niet wachten tot het 2050 is", zegt partijleider Laurens Dassen.

Om Europa in 2040 klimaatneutraal te krijgen zullen "excessen" zoals privéjets verboden worden, staat in het programma. Vervuilende fabrieken gaan dicht tot ze duurzaam zijn. Verder wordt het verboden om ongebruikte goederen te vernietigen.

Burgers moeten meer invloed krijgen via een permanent burgerberaad. Ook moet de stem van jongeren beter worden gehoord; zij dienen op hun 16e al stemrecht krijgen (lol). Dit moet allemaal gebeuren in een federaal en democratisch Europa met een eigen leger. Een sterk Europa is volgens Dassen "de enige manier om onze veiligheid, bestaanszekerheid en groene toekomst te bereiken".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml