Von der Leyen: Oekraïne hoort bij ons en is welkom in EU

Von der Leyen: Oekraïne hoort bij ons en is welkom in EU 

28 februari 2022 - 09:59

Ja echt heel handig om nog wat extra olie op het vuur te gooien. Terwijl halvegare Poetin dreigt om zijn nucleaire arsenaal op Oekraïne (en wie weet, misschien wel ook op ons) leeg te schieten, de hele wereld het oorlogszuchtige Rusland op elke mogelijke manier cancelt, zegt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen over de eventuele toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie: "Op termijn horen zij inderdaad bij ons. Ze horen bij ons en we willen hen er bij."

Dat zei ze gisteren in een gesprek met een verslaggever van tv-zender Euronews. Ze benadrukte dat er op verschillende gebieden nu al nauw wordt samengewerkt door de EU en Oekraïne (weet u nog, dat associatieverdrag heel lang geleden?). Op zaterdag drong de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan op een besluit over de kwestie. "Het is een cruciaal moment om de langdurige discussie voor eens en voor altijd af te sluiten en een besluit te nemen over een EU-lidmaatschap van Oekraïne," schreef de president toen in een tweet.

O ja. Kiev houdt ondertussen nog steeds stand en vandaag reist een delegatie van de Oekraïense regering naar de grens met het ultragezellige Wit-Rusland, om te onderhandelen met Poetin en co. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml