Vijfde jaar op rij: Grens van 100K migranten gepasseerd
Binnenland

Vijfde jaar op rij: Grens van 100K migranten gepasseerd.

De Internationale Organisatie voor Migratie heeft een prachtige mededeling voor u. Haal die gore tompoezen maar uit het vriesvak, blaas ballonnen op, hang de slingers uit, vingerverf barmhartige lieve boodschappen op het tafellaken: Voor het vijfde jaar op rij zijn mensensmokkelaars erin geslaagd om u te voorzien van meer dan 100.000 overzeese specialisten. 

Niet alles blijkt helaas rozengeur en maneschijn, want in voorgaande jaren duurde het namelijk niet pas tot november alvorens er 100.000 nieuwe Europeanen binnen waren. Verbeterpuntje, jongens. Daar kan aan gewerkt worden.

Populaire bestemming(en)?

Wat als een paal boven water staat, is dat het land van Sinterklaas verworven is tot best bezochte plek. Tussen 1 januari en 4 november werd de populatie in Spanje opgekrikt met 49.000 mensen. Griekenland is met 28.000 nieuwkomers ook een hotspot. De bronzen medaille wordt uitgereikt aan Italië, dat maar 22.000 economie-redders te verwerken kreeg.

Slecht nieuws: daling zichtbaar

We zeiden het al, niet alles is liefde. Zo lezen we tot onze grote schrik dat het aantal migranten dat naar Europa komt een dalende lijn vertoont. In 2016 waagden 335.000 mensen de oversteek, vorig jaar nog maar 155.000 en nu dus zo'n 100.000.

Laten we maar hopen dat iedereen een verblijfsvergunning krijgt dan, zo kunnen familieleden ook gaan genieten van de voordelen die het prachtige Europa hen aanbiedt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →