Voordringer loopt winnend lot mis
Buitenland

Voordringer loopt winnend lot mis.

Karma is een bitch. Zo ook in Nieuw-Zeeland, waar een man deze week omgerekend 650.000 euro won in de loterij nadat hij een voorkruiper in de rij niet aansprak op zijn gedrag. Het bleek het dubbel en dwars waard, want daardoor kan de geluksvogel nu een bijzonder mooi bedrag bijschrijven op zijn rekening.

De man stond in de winkel rustig op zijn beurt te wachten, toen hij in de gaten kreeg dat een nogal gehaaste klant probeerde om voor hem in de rij te gaan staan. Omdat hij naar eigen zeggen "alle tijd van de wereld had", besloot hij de voordringer maar gewoon zijn gang te laten gaan.

De volgende dag kreeg hij door dat hij daardoor het winnende lot in zijn bezit had. De man ging echter gewoon naar zijn werk zonder zijn vrouw te vertellen dat ze een miljoen Nieuw-Zeelandse dollars rijker waren. Pas na een paar uur drong het werkelijk tot de winnaar door, zo weet het AD.

Karma

De kalme winnaar wijt zijn geluk volledig aan karma: "Had ik hem niet laten voorgaan, dan had hij waarschijnlijk het groot lot gewonnen en niet ik. Dankzij de winst kunnen we nu een eigen huis kopen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →