Voormalig Fort Oranje-baas Cees Engel overleden

Voormalig Fort Oranje-baas Cees Engel overleden 

15 augustus 2022 - 09:58

Cees Engel - vader van die bekende Viruswaarheid-voorman en voormalig eigenaar van tuigcamping Fort Oranje in Rijsbergen - is niet meer, meldde juridisch adviseur Jeroen Pols gisteren op Twitter. Het is niet bekend waaraan hij is overleden.

"Na tientallen jaren strijden tegen een rancuneuze overheid is Cees Engel overleden. Een bijzonder mens die stond voor rechtvaardigheid en een wetenschapper in hart en nieren", aldus Pols. 

Voor wie het niet meer weet: Fort Oranje was ooit een ultragezellige familiecamping die berucht was vanwege de slechte omstandigheden voor bewoners. Er stonden onder meer brandgevaarlijke caravans en er werden hennepkwekerijen aangetroffen. Ook registreerde de politie ongeveer 500 incidenten die grotendeels te maken hadden met diefstal, geweld, drugs, prostitutie en brand op de camping.

Toen de gemeente Zundert in 2017 vond dat het wel welletjes was en een plan smeedde om Fort Oranje schoon te vegen, trok Cees Engel letterlijk zelf de stekker eruit door de elektriciteit (en het water) af te sluiten. Hierop nam de gemeente direct het beheer over en werd de camping in fases gesloten. Engel heeft de sluiting aangevochten. Hij vond dat Zundert misbruik had gemaakt van de bevoegdheden en dat het vooropgezette doel was om de camping van hem af te pakken.

Fort Oranje was om dit alles vaak in het nieuws. Ook wij namen met onze roze plopkap wel eens een kijkje op de camping, al waren we vreemd genoeg niet altijd welkom:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml