Voorstel: 'Zwaarder straffen bij aanval op journalisten'

Voorstel: 'Zwaarder straffen bij aanval op journalisten' 

20 mei 2021 - 13:36

Kamerleden Joost Sneller (D66) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) zijn het zat dat een deel van Nederland zijn handjes niet van de pers kan afhouden en hebben een amendement ingediend op het wetsvoorstel versterking strafrechtelijke aanpak ondermijnende criminaliteit, waarmee ze willen dat de aanval op personen met een publieke functie - en zeker ook de pers - zwaarder wordt gestraft.

Dat werkzaam zijn in het perswereldje geheel op eigen risico is, weten ook onze eigen verslaggevers alles vanaf. En laatst bleek maar weer dat zelfs freelance fotografen niet veilig zijn, Journalistenvereniging NVJ/NVF en organisatie PersVeilig steunen het amendement dan ook van harte, zo staat te lezen op Villamedia.

"De vrije pers is cruciaal voor een open en democratische samenleving. De pers legt misstanden bloot, verklaart fenomenen en gebeurtenissen in de samenleving en zorgt voor de benodigde controle op de macht. Helaas zien we in toenemende mate dat er sprake is van een aantasting van deze vrije pers. Journalisten en publicisten krijgen te maken met agressie, bedreiging en geweld waardoor hen het werk moeilijk of in sommige gevallen zelfs onmogelijk wordt gemaakt. Dit is onacceptabel", aldus Sneller en Yesilgöz-Zegerius in het amendement.

Kunnen wij als PowNed het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Wij willen ook graag dat onze Slijptol en de andere verslaggevers gewoon veilig hun werk kunnen doen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.