Voorwaardelijke straffen voor groep homo-meppers
Binnenland

Voorwaardelijke straffen voor groep homo-meppers.

Zucht, zucht, diepe zucht. De dertien jongens, variërend in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 22 jaar, die verdacht worden van het in de val lokken en mishandelen van twee homoseksuele mannen, moesten vandaag voor het hekje verschijnen.

De groep nam in het Paasweekend eerst een 28-jarige Dordtenaar te grazen bij de Smitsweg in Dordt. Dordrecht. De man had afgesproken via de homo-datingapp Grindr. Toen hij met zijn date door het park wandelde, werd hij door een aantal jongens geschopt en geslagen. 

Een tweede man die een afspraak had gemaakt op de Dordtse Schenkeldijk via een datingapp, ontkwam een dag later op het nippertje aan onbekende belagers.

Volgens de rechter hebben de jongeren naast sensatiezucht ook last van een fascinatie voor geweld. De straffen vielen daarom allesbehalve mals uit. De vijf minderjarigen facen werkstraffen en leerstraffen en daarbij voorwaardelijke jeugdgevangenisstraffen tot drie maanden. Voor de meerderjarigen was de rechter eveneens heel erg streng. Zij zijn veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van één tot drie maanden en tot werkstraffen tot tweehonderd uur.

Alle artikelen geladen. Overzicht →