Voorzitter vakbond De Unie: 'Mensen zijn vanaf het begin in hokje geduwd'

Voorzitter vakbond De Unie: 'Mensen zijn vanaf het begin in hokje geduwd' 

11 november 2021 - 13:53

Reinier Castelein, de voorzitter van vakbond De Unie, schreef vorige week een column over het gevaar van het invoeren van de QR-code op het werk. De beleidsbepalers realiseren zich niet dat er mensen zijn die zo hun baan kunnen verliezen. Wordt het niet eens tijd dat de werkende QR-weigeraar opstaat?

Volgens Marianne Zwagerman was Castelein als vakbondsvoorzitter in het begin heel uitgesproken en zat hij qua standpunten een beetje op de lijn van Herstel NL, namelijk: bescherm de kwetsbaren maar gooi samenleving wel open. Daarna was het tot de column een beetje stil rond zijn persoon, merkt ze op in de nieuwe aflevering van de podcast Op Z'n Kop!, waarin Castelein deze week te gast is: "Als mensen als Barbara Baarsma bij Herstel NL zo worden afgefakkeld, dan wordt het spannend in dit land om je uit te spreken."

Momenteel neemt de polarisatie in dit land toe. Castelein ergerde zich vanaf het begin al aan minister Grapperhaus, die mensen 'asociaal' noemde toen ze een wandeling gingen maken terwijl de opdracht was 'blijft thuis': "Als deze mensen hun baan kwijtraken en je ziet een economische crisis op je af komen (...) en je hoort een minister tegen je zeggen dat je asociaal bent... Daar is het begonnen, daar zijn we met z'n allen in een hokje geduwd en dat gaat maar door en gaat maar door."

Bovendien werken de vaccinaties blijkbaar niet goed genoeg en moet iedereen binnenkort een boosterprik halen, maar daar is het kabinet wél te laat mee begonnnen: "Dat je nu nog kunt wijzen naar ongevaccineerden. Naar christenen, moslims, carnavalsvierders en weet ik het allemaal. Nog even en je hebt dadelijk je derde prik te laat gekregen en dan ben je zelf ook ongevaccineerd!"

Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml