Voorzitter Mocro-club liegt, Asscher boos
Binnenland

Voorzitter Mocro-club liegt, Asscher boos.

De voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, Aissa Zanzen, heeft minister Lodewijk Asscher boos gemaakt. Zanzen betichtte Asscher ervan vooral in het belang van zijn Joodse medemens te werken, en deed daarna vlug alsof hij dat niet gezegd had.

Zanzen spuwde zijn gal over het nieuws dat AOW-gerechtigden in door Israël bezette gebieden dankzij Asscher een hogere uitkering toegekend krijgen dan waar ze recht op hebben. Zanzen noemt dat "meten met twee maten" en wijt de gang van zaken aan Asschers achtergrond. "Het feit dat hij ook zelf van Joodse komaf is, dat speelt ook een rol. Dat is een sentiment. Kijk, mensen die hoog opgeleid zijn, die laten dat niet mee afwegen. Maar iedereen neemt hem dat kwalijk", aldus Zanzen.

"Benieuwd wie zij gesproken hebben!"

Toen Asscher daar lucht van kreeg, begon Zanzen te zweten en via Twitter zijn uitspraken te ontkennen, meldt BNR"De aan mij toegeschreven citaten in zamanvandaag zijn niet van mij. Benieuwd wie zij gesproken hebben!", aldus een glashard liegende voorzitter middels een tweet die nu verwijderd is. Helaas voor Zanzen zette nieuwssite Zaman Vandaag gewoon een geluidsopname van het interview online.

"Niet goed voor het vertrouwen"

Die werd ook beluisterd door Asscher. "Als je daar niet de waarheid over spreekt, dan is dat niet goed voor het vertrouwen", vindt de minister. Hij vraagt het SMN nu om tekst en uitleg. De NL-Mocroclub is bedoeld om zich te buigen over het wel en wee van de allochtonen in het land, en vangt daar subsidie voor. Eerder stond Farid Azarkan aan het roer van de organisatie, maar die wentelt zich nu in de grote politieke slachtofferrol die DENK heet. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →