Voetbalhooligans geen kans bij aanvechten stadionverbod

Voetbalhooligans geen kans bij aanvechten stadionverbod 

17 juli 2023 - 14:40

Veel mensen zijn dol op voetbal en willen in hun fanatisme wel eens behoorlijk doorslaan. Ze kunnen zich niet gedragen en besluiten dan het veld op te rennen, dingen te vernielen of dingen roepen die niet zo netjes zijn. Dan zijn er natuurlijk ook nog de beroepshooligans die van de wedstrijd weinig meekrijgen en alleen komen om te rellen. Nou voor die mensen (mafkezen) is het stadionverbod in het leven geroepen.

Mocht u denken dat het stadion daarom hooliganvrij is komt van een koude kermis thuis. Het blijkt namelijk dat de KNVB het stadionverbod helemaal niet handhaaft: “Je kan heel makkelijk binnenkomen met een stadionverbod, dat wisten we al. Het valt gewoon niet te handhaven”, aldus onderzoeksjournalist Darshan Boerema.

Darshan vindt dat het beleid van de KNVB faalt en dat zij zich verheven voelen, alsof ze boven alles en iedereen staan. Hij geeft aan dat je beroep kunt aantekenen tegen een stadionverbod maar dat het weinig zin heeft om dat te doen: “Dan moet een officiële commissie daar een besluit over nemen. Maar die is eigenlijk helemaal niet onafhankelijk want die krijgen betaald van de KNVB en heten: commissie stadionverboden van de KNVB. Ik weet niet hoe onafhankelijk je dan bent”.

De hooligans lopen dus tegen een dood eind aan en dat kan natuurlijk niet. Boerema vindt het schandalig en vooral omdat sportredacties weigeren om dit nieuws naar buiten te brengen: “Omdat ze bang zijn hun KNVB-accreditatie te verliezen”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml