Vragen van het publiek

Vragen van het publiek 

09 december 2019 - 13:09

Omdat vele mensen denken dat ik een soort van goeroe ben, stellen ze mij wel eens een serieuze vraag. Vorige week had ik een letterkundige lezing in theater De Schokgolf in Spijkenisse, en die voerde ik uit tot grote tevredenheid van het publiek, jazelfs tot complete extase van dit publiek, en naderhand dronk ik nog een kopje koffie, voor m’n chauffeur Muis mij naar huis in Gent zou brengen.

Verschillende mensen stelden mij vaak voorkomende vragen (‘Hoe wordt men zo’n groot schrijver als u?’, ‘Wilt u m’n buik signeren?’, ‘Denkt u dat God echt bestaat?’), maar één vraag sprong er toch bovenuit, aan mij gesteld door een ongeveer 46-jarige vrouw in een doorkijkbloes, een fluwelen rok, en Adidas-sportschoenen. Ik keek eerst naar haar tieten, die me wat tegenvielen, en toen zei ik: ‘Kan u uw vraag nog eens herhalen?’ ‘Welnu, meneer Brusselmans,’ zei ze, ‘ik vroeg of u een toekomst ziet in de relatie van de jongeheer André Hazes en z’n oude vriendin juffrouw Maasland?’

‘Een pregnante vraag, mevrouw,’ zei ik, ‘en m’n antwoord luidt aldus: het zou goed kunnen dat deze relatie uitbloeit tot iets heel moois, maar zoiets is natuurlijk onderhevig aan een paar voorwaarden. Zo raad ik André aan om, als hij en Bridget ruzie hebben, haar niet meteen een paar forse klappen tegen haar bakkes te geven. Hij moet haar evenmin een schop in het kruis toedienen, haar geniepig en keihard in de tepels knijpen, of in haar oog rochelen. Wat bijvoorbeeld, dus in het geval van die ruzie, wel mag, is dat André een emmer water over Bridgets kop leeggiet, haar meest geliefkoosde kledingstuk in brand steekt, of haar onverwachts en hardop een passage voorleest uit een boek van Arnon Grunberg. Zoals u weet is het een halve marteling om een tekst van Arnon Grunberg te moeten aanhoren.

Maar goed, laten we ervan uitgaan dat de ruzie tussen André en Bridget op den duur voorbijgaat, en dan moeten ze het proberen goed te maken. Dit is vooral een taak voor Bridget. Zij dient André een lekkere en geurige maaltijd voor te zetten, om maar iets te noemen bloedworst met appelspijs, waarna ze zich gaat omkleden en de kamer weer binnenkomt in een zachtzijden babydoll die weinig of niks aan de verbeelding overlaat. Vervolgens neemt ze het intieme geslachtsdeel van André in haar grijpgrage mondje, en wat er verder gebeurt, dat kan u allicht zelf wel verzinnen. Na de erotiek volgt de verdere afwikkeling van de liefde: Bridget schenkt voor André een glaasje pils in, en begint de vaat te doen, en als ze dan toch bezig, stofzuigt ze alle kamers, poetst ze de plinten op, en geeft ze de planten water. Het is namelijk zo, mevrouw, dat ook in een huishouden als dat van André en Bridget, de vrouw de typisch huishoudelijke taken op zich neemt, terwijl de man zich concentreert op de creatieve kant van de zaak, en in het geval van André is dat liedjes maken met mooie melodieën en poëtische teksten.

En zo zou het kunnen dat de toekomst van André en Bridget schitterend is.’ De vrouw bedankte mij, vroeg nog om haar linkertiet (de grootste van de twee) te signeren, waarna ik met m’n chauffeur Muis eindelijk van Spijkenisse terug naar Gent kon rijden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.