Vrijheid zoals we 'm kenden zijn we kwijt

Vrijheid zoals we 'm kenden zijn we kwijt 

07 mei 2021 - 10:52

Natuurlijk moeten we geen toegangstesten willen of vaccinatiepaspoorten krijgen maar als geen Nederlander het wil, kun je er donder op zeggen dat politiek Den Haag het wél een goed punt vindt.

Waarvan akte: zonder toegangstest kom je geen concertzaal meer in – zeggen ze. Daar gaan m’n kaarten voor Simply Red in november en OMG!! het Eurovisiesongfestival! Gáát m’n zin in Guus in Ahoy, Paul de Munnik waar hij ook zal optreden, avondjes in Luxor en musicals waar dan ook in het land. Chantage om te mogen leven en genieten, ons kabinet gaat geen maatregel te ver in het beknotten van onze vrijheid of preciezer: ons vrij zijn. Als een stel kleuters worden we een controle wetgeving ingeduwd: pas als je gehoorzaamt, mag je meedoen.

Je kunt niet zeggen dat onze politici niet leren van de islam, en dan de onderdrukking nog een beetje verbeteren. Worden in de islam vrouwen uitgesloten van de samenleving als ze niet gehoorzamen aan het patriarchaat, in de Nederlandse variant worden we allemaal, man, vrouw en Raven, uitgesloten.

En het is allemaal zo doorzichtig: begin met het volk bang maken en zeggen dat je van ons houdt, voor ons wilt zorgen. Begin met het tonen van angstaanjagende beelden en het schetsen van doemscenario’s. We gaan allemaal dood en als we per ongeluk niet doodgaan, liggen de lijken op elkaar gestapeld op straat – echt waar! Neem maatregelen die onze vrijheid en veiligheid beknotten en zeg dat het is om al die doden de voorkomen – oma en opa blijven leven als we ze niet meer bezoeken (of oma en opa dan nog wel willen blijven leven, is een vraag waaraan voorbij wordt gegaan). Informeer op strenge toon dat het heel erg gevaarlijk is, dat we heel erg bang moeten zijn en voer stapsgewijs de beperking van onze vrijheid in.

Geef kadootjes in de vorm van een fooi: gratis geld dat nergens genoeg voor is. Je zult verliezen blijven lijden, je zult aan de bedelstaf raken en je zult je financiële veiligheid kwijtraken, zo weinig is die fooi. Gelukkig ben je tegen die tijd al zo bang gemaakt dat je vergeet na te denken. Bovendien krijgen mensen die zelf nadenken, dag in dag uit op alle kanalen van de staatspropaganda te horen dat ze wappies zijn, daar wil je niet bijhoren, bij die wappies. Nee jij doet mee, levert alles in en wacht met angst en beven op het snoepje dat beloofd is: een vaccinatie.

Dat de Belastingdienst onder leiding van Rutte nog niet eens in staat is om het onrecht dat
80.000 Nederlanders is aangedaan, te verrekenen, zie je als het falen van ambtenaren. Dat staat los van alle beloftes die gedaan zijn door hem en zijn secondanten om ons uit deze ‘pandemie’ te halen. Heus, ze bedoelen het goed in Den Haag en wat is nou erg aan een vaccinatie? Of testen? Of een testbewijs? En vaccinatiepaspoort?

In Den Haag weten ze dat er weerstand zal komen tegen de invoering van vaccinatiebewijzen, naast de pandemie-geloofsgenootschap telt het land immers ook nog wappies. En dus wordt wisselgeld ingebouwd in het voorstel: 7,50 euro kost een testbewijs dat je moet ondergaan voordat je, gevaccineerd of niet, naar een bijeenkomst als een concert, theater of godbetert restaurant wilt. Leg het Nederlandse volk een financiële horde op, haal die horde weg en het volk denkt ‘gewonnen’ te hebben. Als het maar geen geld kost, dit leven. Dat het huidige leven zoals Den Haag het voor zich ziet, bestaat uit controle en regulering, wordt aan voorbijgegaan. Dat Rutte in zijn allereerste tv-toespraak al informeerde dat ons leven, zoals we dat kenden, voorbij is, was misschien wel de eerste keer dat de man niet loog. Vrijheid is iets wat we hadden, wat we kwijt zijn geraakt en waar we inmiddels aan gewend zijn want we smachten terug maar ‘normaal’. Als daar voorwaarden voor zijn om ook maar in de buurt te komen van ‘normaal’, tekenen we bij het kruisje. Het kost gelukkig geen geld.

Ja, elke vergelijking met de Tweede Wereldoorlog is al meer dan een jaar ongepast. Maar dat we onze vrijheid zoals we ‘m kenden kwijt zijn, is een feit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.