Vrijheidsberoving: sorry?

Vrijheidsberoving: sorry? 

02 juli 2021 - 11:36

Er komt een dag dat de Nederlandse overheid excuses aanbiedt voor het importeren van ‘asielzoekers’ en ‘vluchtelingen’. Excuses over het enthousiasme waarmee zij de islam in Nederland introduceerde. Excuses voor het verkwanselen van onze vrijheid. Excuses voor de eindeloze import van andersdenkende mannen, eindeloze uitbreiding van moskeeën, islamitische scholen en internaten, onderdrukking van vrouwen. Excuses voor de overgave van onze vrijheid onder het mom van cultuur.

Die dag komt en die dag komt altijd te laat. Tot die tijd worden wekelijks onder het toeziend oog van de grootste regeringspartij VVD vijf- tot zevenhonderd andersdenkende vreemdelingen toegelaten. Vreemdelingen die een beroep doen op onze manier van leven, op onze beperkte middelen. Vreemdelingen die zelden in nood zaten totdat ze op dat bootje overstaken naar Europa en zich meldden bij een asielzoekerscentrum. Tot die dag komt, moeten we lijden. Worden criticasters weggezet als racist en de mensen die het faciliteren beloond met mooie banen bij de overheid.

En tóch komt die dag.

Helaas koop je weinig voor excuses als je vrijheid is afgenomen. Het hele woord ‘sorry’ is een farce. Vijf letters, zet ze in de juiste volgorde, spreekt ze uit en de kous is af. Sorry. Nou blij?
Klaar. NEXT!
Sorry.

In de tussentijd heeft de islam het leven overgenomen.
Sorry.
Nou ik zeg toch sorry?
Sorry hoor! Ik kan er ook niets aan doen.
Sorry.

Deze ‘sorry-dag' is nog niet aangebroken. Eerst beukt die andere ‘sorry-dag' op de deur: sorry voor het Nederlandse slavernijverleden. De reflex is boeiend: van ‘het is zo lang geleden’, tot ‘ik/ mijn voorouders heb(ben) er niets mee te maken’ of ‘de hele wereld deed aan slavenhandel, in Afrika zaten de grootste slavenhandelaren en moet Turkije niet eerst eens excuses voor de genocide op Armeniërs excuses aanbieden?!’. Emotionele argumenten versus de rationele die vooral voorbijgaan aan dat ene morele argument: we zijn het er toch over eens dat geen mens de ander als bezit mag houden? Binnen de hysterische islam zijn vrouwen het bezit van mannen, een gegeven waar we ons fel tegen verzetten, meningen over hebben en het liefst stiekem niets mee te maken hebben want ‘koeltoer’ – het komt nu wel erg dichtbij. Al komt het vandaag de dag in de beste gezinnen nog voor (#FreeBritney!), elk weldenkend mens is het erover eens dat geen mens het bezit van de ander is.

Hoe moeilijk is het om toe te geven dat er een periode in de geschiedenis is geweest, waarin dit wél het geval was? En dat Nederland, hoe klein de radar ook was, heeft meegewerkt aan deze mensenhandel? Dat andere mensen, landen en randdebielen het niet doen, wil toch niet zeggen dat wij het ook niet hoeven te doen? Een sorry van de overheid betekent niet dat jij slavendrijver of -handelaar bent geweest, het betekent niet dat we nu nog slaven houden. Het is mosterd na de maaltijd, het leed is geleden maar i.t.t. het sorry van de toekomst, zijn de nazaten van de slaven wél vrij. Wees een man, wees een vrouw en zeg sorry als erkenning van het moreel besef, dat mensen geen andere mensen hun vrijheid mogen beroven. Misschien dringt dan óók het besef door, dat we moeten voorkomen, ooit in de verre toekomst, ‘sorry’ te moeten zeggen tegen de vrijheidsberoving die terrein wint: de islam.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.