Steward FC Utrecht geschorst wegens pedofilie
Sport

Steward FC Utrecht geschorst wegens pedofilie.

Een steward bij de voetbalclub FC Utrecht is per direct op non-actief gezet omdat hij minderjarigen zou hebben benaderd voor seks. Een meisje van 13 zou aangifte hebben gedaan. De club zegt dat er geen ontoelaatbare handelingen in of rond het stadion zijn gepleegd.

De man zou afkomstig zijn uit Utrecht en het meisje het bericht 'heb je ook geen zin in sex?' hebben gestuurd. Ook al geeft FC Utrecht aan dat er geen ontoelaatbare handelingen zijn gepleegd, er is wel "sprake van onwenselijk gedrag richting een minderjarige. Dit zijn uitingen die niet door de beugel kunnen"aldus een woordvoerder. De politie gaat de zaak onderzoeken, maar benadrukt wel dat de man (nog) geen officiële verdachte is.

Screening

Ondertussen zijn de FC Utrecht-supporters in rep en roer, omdat de man ook als steward werkt in stadion Galgenwaard. Hij heeft een 'toezichthoudende rol' bij wedstrijden. De club geeft volgens RTV Utrecht aan te kijken of de regels omtrent vrijwilligers aangescherpt kunnen worden, te beginnen met een screening door de politie en een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →