Vrijzinnige Partij ziet samenzwering in lage tonen
Binnenland

Vrijzinnige Partij ziet samenzwering in lage tonen.

De Vrijzinnige Partij, het paradepaardje van oud-50Plusser Norbert Klein, heeft weer van zich doen spreken met een opmerkelijk plan: Europa moet lobbyen tegen het verhogen van de universele grondtoon. Die zou namelijk agressie en verdeeldheid oproepen. 

Zet even uw aluhoedje op om te begrijpen waar we het over hebben: de universele grondtoon is de toon waarop muzikanten hun instrument stemmen. Wanneer die, zoals in de natuur, 432 Hertz zou zijn, zou alles koek en ei, en Yin en Yang zijn. Maar, wat wil het geval, Joseph Goebbels (de spindoctor van ene A. Hitler) zou die grondtoon verhoogd hebben naar 440 Hertz voor het gebruik van marsmuziek. Het resultaat is een samenleving vol agressie en verdeeldheid, omdat onze grondtoon vanaf de geboorte nu 8 Hertz hoger is. 

Mocht u nou ook geen idee hebben waar dit precies over gaat, de Vrijzinnige Partij is er hoe dan ook bijzonder serieus over, schrijft de Volkskrant. "Een zuiver geluid is een vrijzinnig geluid", laat Klein weten, die eerder nog nooit gehoord had van deze grondtoon. "We kenden het verhaal van de grondtoon niet. Het sluit mooi aan bij ons idee van een sterke basis."

De universele grondtoon zou een idee zijn van de nummer twee van de lijst, Marie-Louise Loomans, die het verhaal op haar beurt weer van een kennis had.

Alle artikelen geladen. Overzicht →