Vrouw (28) spoort zelf aanrander op
Binnenland

Vrouw (28) spoort zelf aanrander op.

Een 28-jarige vrouw uit Hoorn heeft een Somalische asielzoeker, die ervan wordt verdacht haar op een gewelddadige wijze aangerand en bijna gewurgd te hebben, zelf opgespoord.

De verdachte, Mohammed M. (28) zit momenteel in hechtenis en moet zich vrijdag verantwoorden voor de rechter. De politie gaf eerder weinig "ruchtbaarheid" aan de zaak, aldus De Telegraaf. Het voorval vond plaats in oktober. Een week na de aanranding wist de vrouw de politie al te vertellen waar haar aanrander zich bevond.

Undercover op een chatsite

Dankzij een app kon zij zien waar haar telefoon op dat moment was. M. bleek actief te zijn op een chatsite waar hij gesprekken voerde met biseksuele en lesbische vrouwen. De vrouw maakte stiekem ook een profiel aan en kwam zo in contact met de dader. De Somaliër stuurde een selfie, waardoor ze de haar aanrander kon herkennen.

De vrouw meldde dit weer bij de politie. In februari werd M. opgepakt. In de tussentijd heeft hij een verblijfsvergunning gekregen. Justitie bevestigt het aandeel van de vrouw in de zaak en zegt dat er een volledige DNA-match is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →