Vrouw liet kind achter, wilde aandacht/hulp
Binnenland

Vrouw liet kind achter, wilde aandacht/hulp.

Voor sommige mensen is een Nederlandse verblijfsvergunning bemachtigen vele malen belangrijker dan het leven van een kind. Neem nu de veertigjarige Marokkaanse zwakbegaafde analfabeet Nabila R., die haar zoontje vorig jaar op het Centraal Station van Amsterdam achterliet. 

Nabila was/is trouwens ook nog depressief en vertelde vandaag tegen de rechter dat zij in een poging hulp te krijgen haar zoon aan zijn lot overliet.

Rechter snapt het

De rechter hield uiteraard rekening met de gevoelens van de labiele vrouw, die in afwachting van een verblijfsvergunning geen vaste woon- of verblijfplaats had en sinds haar vrijlating bij het Leger des Heils verblijft.

Daarnaast is Nabila afkomstig uit een veilig land, dus de kans dat die verblijfsvergunning er niet komt is best aanwezig. Alhoewel, Nederland kennende zal die er vast wel komen.

Afijn, de rechtbank tilde gezien de straf van negentien dagen onvoorwaardelijk cel niet heel erg zwaar aan het voorval. Die negentien dagen zal Nabila namelijk al in voorarrest. Als ze binnen twee jaar haar kind nog een keer achterlaat moet ze zestig dagen de gevangenis in.

R. kan zich niet staande houden in Nederland, maar wil wel verblijfsvergunning

Wat vinden we het ontzettend zielig voor haar zoontje, die ten tijde van het incident wellicht doodsbang is geweest en door toedoen van het gedrag van zijn moeder gedragsstoornissen heeft ontwikkeld. Hij is  bij een pleeggezin ondergebracht. Hij mag zijn verwekster eenmaal per week zien. Volgens het ANP gaat het nog wel een tijdje duren voordat het kind weer bij zijn moeder kan wonen, omdat het er niet naar uitziet dat R. zich staande kan houden in onze samenleving.

Alle artikelen geladen. Overzicht →