Vrouw dient klacht in bij prijsdiscriminerende kapper 

04 mei 2018 - 09:38

Menigeen brengt weleens een bezoekje aan een trimsalon. Anderen houden hun kapsel zelf bij, met soms hilarisch slecht resultaat. Heeft vermoedelijk te maken met het prijskaartje dat aan een doorsnee knipbeurtje vasthangt. En laat dat kostenplaatje nu nét tot grote verontwaardiging hebben geleid bij een vrouw uit België.

Want wat is het geval? De vrouw is not amused over het feit dat zij fors meer aftikt voor een knipbeurt die vergelijkbaar is met die van mannen. Ze heeft daarom een klacht ingediend bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Die is van mening dat er discriminatie in het spel is op basis van de Genderwet.

Vrouwen compenseren laag mannentarief

De federatie van Belgische kappers reageert op de kwestie door het op een prijzenslag onder mannen te gooien, dat zorgt ervoor dat zij naar eigen zeggen 'onder tarief' werken. Door vrouwen meer te laten betalen, vangen ze die verliezen op. 

Volstrekt belachelijk natuurlijk. Dus omdat kappers elkaar kapotconcurreren om mannen zo voordelig mogelijk van hun wilde haren te ontdoen, mogen vrouwen daarvoor opdraaien. Bent u weer lekker mee.

Of de klacht er nu toe gaat leiden dat de prijzen voor mannen en vrouwen gelijkgetrokken gaat worden is vooralsnog niet duidelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie