Vrouw doodgestoken in India
Buitenland

Vrouw doodgestoken in India.

Een 21-jarige lerares uit de Indiase hoofdstad New Delhi is vandaag midden op straat met twee├źntwintig messteken om het leven gebracht. De dader is een 34-jarige man, die even later werd opgepakt en aangeklaagd voor moord.

Omdat het voor de vrouw fatale moment op klaarlichte dag plaatsvond was het behoorlijk druk. Voorbijgangers grepen echter niet in en keken slechts toe. Pas toen de prikker wilde vluchten en het slachtoffer al aan haar verwondingen was bezweken, wilden enkele omstanders ingrijpen.

Gestalkt

De broer van het slachtoffer vertelt aan lokale media dat zijn zus al een poos gestalkt werd door de dader. Dit begon nadat ze zijn huwelijksaanzoek afwees. De man wist echter niet van ophouden en bleef de vrouw maar bellen. De lerares heeft hier overigens ook aangifte van gedaan.

Vrouwengeweld

Geweld jegens vrouwen is in India aan de orde van de dag. Nog maar twee dagen geleden werd een 28-jarige vrouw pal voor haar huis in dezelfde stad doodgestoken terwijl haar buren toekeken. Het land doet er met wetsaanpassingen alles aan om geweld tegen vrouwen in te dammen. Ondanks maatregelen blijft het meldingen stromen bij de politie, zo weet The Hindu.

Alle artikelen geladen. Overzicht →