Vrouw en katten duiken op in verwaarloosd huis
Binnenland

Vrouw en katten duiken op in verwaarloosd huis.

In de Burgemeestersbuurt in Amsterdam heeft de hermandad vandaag een raam geforceerd van een ernstig vervuilde woning, om zo een zoektocht te starten naar de bewoonster en haar twee katten. Zij bleken zich in levende lijve tussen de rommel te bevinden.

Een buurvrouw van de bewoonster had de politie geïnformeerd omtrent wateroverlast, zo weet het AD. Ook vertelde zij de wetsdienders dat er nooit werd opengedaan wanneer de buurvrouw bij het huis aanbelde. Toen de politie via het geforceerde raam binnenkwam, troffen zij een ongelofelijke teringzooi aan. Op Facebook schrijft de popo: "Wij hebben een hoop meegemaakt, maar schrokken binnen van de situatie. De hele woning was bezaaid met afval, uitwerpselen en ongedierte. De stank was ondraaglijk."

Tussen de rotzooi werden de bewoonster en haar twee kattenvriendjes wonder boven wonder levend aangetroffen. Het drietal is opgevangen door hulptroepen en de GGD zal het pand volledig reinigen. Of dat op kosten van de staat gebeurt is niet bekend. Hieronder kunt u met eigen ogen de immense beestenbende aanschouwen:

Alle artikelen geladen. Overzicht →