Vrouw gedood door werpen betonblok op snelweg
Buitenland

Vrouw gedood door werpen betonblok op snelweg.

Een onbekende werper van een betonblok heeft op een Deense snelweg een vrouw gedood. Het van een brug gegooide stuk beton trof vanochtend vroeg in het zuiden van Denemarken de auto van een buitenlandse familie, aldus de politie.

De vrouw kwam om het leven, haar man raakte zwaargewond, een kind liep alleen schrammen op. Over de herkomst van het gezin wilde de politie in Odense geen mededelingen doen, voordat de familie is ingelicht.

De politie is een zoektocht begonnen naar de dader of daders. Die zouden meerdere zware stenen van de brug hebben gegooid. Maar niet alle stenen troffen de auto. De politie liet vandaag beelden zien van twee betonblokken met een gewicht van respectievelijk 9,5 en 30 kilo. Bij een van de blokken gaat het om een speciale hoeksteen, die wordt gebruikt om hoge muren te bouwen. Plaatselijke bouwondernemingen wordt gevraagd hun voorraden te controleren.

De politie gaat er niet van uit dat het hier om een kwajongensstreek gaat. De stenen waren dermate zwaar dat volgens de politie minstens één volwassene bij het misdrijf betrokken moet zijn geweest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →