Vrouw geslagen 'om onkuis loopje'
Buitenland

Vrouw geslagen 'om onkuis loopje'.

De islamisering van Turkije begint vaste vormen aan te nemen, nu met grote regelmaat vrouwen op straat worden mishandeld omdat zij 'ongepast' gekleed zouden zijn of om overeenkomstige zaken. Zo kreeg een 53-jarige Turkse onlangs klappen in een supermarkt in Istanboel 'vanwege haar onkuise loopje'. 

Aslıhan Çamoğlu werd door een haar onbekende man aangesproken op haar manier van wandelen, waarna hij de vrouw sloeg met een zwaar object. Daardoor brak ze haar neus. Andere klanten van de winkel stapten opzij en grepen niet in bij de mishandeling.  

Tijdens de geweldsexplosie beweerde de aanvaller dat Çamoğlu "het had verdiend". De lafaard werd opgepakt door de politie maar vrijgelaten nadat hij een verklaring had afgelegd, schrijft nieuwssite Hürriyet. Volgens lokale winkeliers betreft het een redelijk berucht sujet, dat op agressieve wijze bedelt bij klanten. De beelden zijn hier te zien.

Geweld in bus

Het geweld volgt op ophef vorige maand over de mishandeling van een jonge verpleegster in een stadsbus. Zij werd door een labiele Osmaan herhaaldelijk in haar gezicht getrapt 'omdat' zij een korte broek droeg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →