Vrouw giet gloeiend heet frituurvet over man, mag naar huis
Binnenland

Vrouw giet gloeiend heet frituurvet over man, mag naar huis.

Zo gaat dat in rechtstaat Nederland. Een vrouw die haar vreemdgaande man trakteerde op een douche van heet frituurvet, blijft voorlopig gewoon op vrije voeten. 

Volgens De Telegraaf was de man vreemd gegaan en zijn echtgenote Moraides M. kwam daar achter. Op 3 februari van dit jaar besloot ze om frituurvet op te warmen en dat over haar man heen te gooien. Na het incident was ze vijf dagen zoek. Toen de vrouw weer werd gevonden zweeg ze in alle talen, uiteindelijk moest de politie telefoontaps installeren om een bekentenis van haar te horen.

Extra bizar detail: de man - die hier tweede- en derdegraads brandwonden aan overhield - vergeeft haar en spreekt van een ongeluk, evenals de oudste zoon. "Het heeft er alle schijn van dat het hele gezin heeft besloten dat de overheid zich er niet mee mag bemoeien en dat ze het zelf onderling wel oplossen", aldus de officier van justitie.

Kortom, de vrouw mag naar huis. Tot 7 augustus staat ze onder toezicht van reclassering, dat dan weer wel. De officier van justitie houdt het nog op poging tot moord.

Alle artikelen geladen. Overzicht →