Vrouw heeft westerse levensstijl, beoordeling asielaanvraag moet over 

21 november 2018 - 14:26

Staatssecretaris Mark Harbers moet de afgewezen asielaanvraag van een Afghaanse vrouw, die zich beroept op haar aangenomen westerse levensstijl, opnieuw bekijken. Dat heeft de Raad van State eventjes bepaald.

In ons land is het zo geregeld dat vrouwelijke vreemdelingen aanspraak kunnen maken op een verblijfsvergunning als door een aangenomen westerse levensstijl aanpassen in het land van herkomst niet meer mogelijk is, of als zij daardoor gevaar lopen bij terugkeer. 

Het is niet per definitie zo dat in dat geval asiel wordt verleend, daarvoor moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet worden aangetoond dat de westerse levensstijl het gevolg is van godsdienstige of politieke overtuiging. De eigen godsdienst de rug toekeren is trouwens ook voldoende.

De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid moet onderzoeken en beoordelen of de vreemdeling zich echt niet kan aanpassen en daardoor bij terugkeer grote risico's loopt. In het geval van de Afghaanse vrouw in deze zaak heeft de staatssecretaris dat niet gedaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie