'Vrouw in dienst staat gelijk aan hoger ziekteverzuim' 

17 oktober 2017 - 08:30

Hee hallo, slaperige stokstaartjes.

Vrouwen ambiƫren vaak dezelfde posities als mannen. Om de zoveel tijd wordt er wel ergens een blikje feministen opengetrokken die strijden voor gelijke rechten, gelijk salaris en gelijktrekken van het aantal vrouwen in topfuncties.

Allemaal prima natuurlijk. Maar die wens moet je verder ook kunnen onderbouwen. Zo komt naar voren dat het ziekteverzuim onder vrouwen dubbel zo hoog is dan bij mannen. Van de honderd werkdagen melden vrouwen zich gemiddeld 4,3 dagen ziek en mannen 2,2 dagen.

Het CBS wijt het verschil gedeeltelijk aan ziekte tijdens zwangerschap en na de bevalling. Wat ook blijkt is dat wanneer uw kind zich niet lekker voelt, uw vrouw ook gemakshalve niet gaat werken.

Dit is overigens niets nieuws. Een zwangere vrouw of een vrouw met kinderen op de werkvloer betekent voor een werkgever vaak rekening houden met het wel en wee van het telgje, en dus ook de aan- of afwezigheid van de werknemer.

Uit ander onderzoek blijkt dat vrouwen de zorg voor een ziek kind 3,5 keer vaker op zich nemen dan werkende mannen, zo weet CBS'er Tanja Traag (haha) u te melden.

De cijfers zijn van toepassing op alle leeftijdsgroepen. Vanzelfsprekend is het verzuim bij 50-plussers het hoogst (6 van de 100 dagen), daar zij last hebben van allerlei opspelende kwaaltjes die de gestage aftakeling van het menselijk lichaam met zich meebrengt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie