Vrouw is verliefd, stalkt Marianne Thieme jarenlang
Binnenland

Vrouw is verliefd, stalkt Marianne Thieme jarenlang.

Wij kunnen nu een hele flauwe opmerking maken over dat we dit niet zo begrijpen, maar feit is dat een vrouw blijkbaar zo tot over haar oren verliefd was op Partij voor de Dieren-leider Marianne Thieme dat ze haar jarenlang stalkte.

De nu 39-jarige Andrea M. uit het Gelderse Slijk-Ewijk zou Thieme drie jaar lang bestookt hebben met mails, brieven, muziekbestanden en liedjes.

Ook zou ze lezingen van de Partij voor de Dieren hebben verstoord en in 2015 moest ze zelfs door de beveiliging uit de Tweede Kamer worden verwijderd. Ze kwam in een opvang voor verwarde personen te zitten. Naar eigen zeggen werd ze daar "onder de pillen gestopt".

Liefde niet wederzijds

Zo groot als de liefde van Andrea voor Marianne was, zo klein was die wederzijds. En dus wil Thieme dan ook niets liever dan dat alles eindelijk een keertje ophoudt. Zelf ziet de vrouw alleen het probleem niet zo. Ze ging alleen maar "misschien een beetje ver" en was misschien wat "temperamentvol en fanatiek", maar "het was zeker geen stalking."

De rechter in Utrecht doet over twee weken uitspraak. Wat de aanklager betreft krijgt Andrea overigens geen straf, want Thieme wil nu vooral met rust gelaten worden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →