Vrouw knalt Uber-chauffeur door z'n kop, 'dacht dat ze ontvoerd werd'

Vrouw knalt Uber-chauffeur door z'n kop, 'dacht dat ze ontvoerd werd' 

26 juni 2023 - 11:54

Wat heb je toch een gekken in de wereld. Neem Phoebe Copas (48) uit gekkenland de Verenigde Staten. Zij dacht dat haar Uber-chauffeur haar wilde ontvoeren en besloot daarop om met haar pistool een kogel door z'n kop te jagen. Want zo doe je dat daar: eerst schieten, dan vragen stellen.

De onfortuinlijke chauffeur was ene Daniel Piedra Garcia. Hij zou haar naar het huis van haar vriend brengen en dat ritje had hij beter niet kunnen accepteren. Toen Copas tijdens de rit ineens langs de kant van de weg borden zag waarop 'Juarez, Mexico' stond, sloeg namelijk de paniek bij haar toe.

Ze dacht dat de man haar wilde ontvoeren en met haar de grens zou oversteken. Dat zou natuurlijk kunnen, maar andere verklaringen zijn in zo'n situatie ook mogelijk. Daar waar normale mensen misschien daarnaar zouden vragen, haalde Copas in een vlaag van blinde paniek haar wapen tevoorschijn en joeg de chauffeur meerdere kogels door het hoofd. De wagen belandde vervolgens tegen de vangrails.

Gelukkig kon de vrouw direct in de kraag worden gevat. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie kondigde na het overlijden van Garcia (hij lag eerst nog een tijdje hersendood in het ziekenhuis) aan haar te zullen vervolgen voor moord. Achteraf bleek overigens dat Garcia gewoon de juiste, kortste route naar de eindbestemming volgde.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml