Vrouw knipt jongeheer van zoontje af, wordt psychisch onderzocht

Vrouw knipt jongeheer van zoontje af, wordt psychisch onderzocht 

21 februari 2022 - 13:34

In de categorie 'raar maar waar': ene Myriam D. wordt ervan verdacht in november vorig jaar het geslachtsdeel van haar zoontje te hebben afgeknipt met een schaar. Waarom ze dit deed is niet helemaal duidelijk en ze wordt dan ook momenteel psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Dit bleek maandag tijdens de eerste zitting in de zaak tegen de 35-jarige vrouw bij de rechtbank in Den Haag. Tijdens de zitting kwam naar voren dat de vrouw bij haar aanhouding die bewuste 12 november erg in de war leek. Vanwege de bijwerkingen van de medicijnen die ze nu slikt kon ze niet in de rechtbank aanwezig zijn.

Het is onbekend hoe het nu met het zoontje gaat. De advocaat die zowel het kind als de vader bijstaat liet maandag kort weten dat de kwestie "heftig is voor alle betrokkenen".

De advocaat van de verdachte pleitte voor het schorsen van de voorlopige hechtenis. Zo wees hij erop dat D. volgens een behandelaar voor het incident goed functioneerde door het slikken van twee medicijnen, waaronder een antipsychoticum. Op enig moment voor de zware mishandeling zou ze echter gewisseld zijn van medicatie.

Ze wordt begin maart in het PBC onderzocht, waarna er binnen een paar maanden een rapport over haar psyche zal worden opgemaakt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml