Vrouw krijgt dode hond niet terug
Raar

Vrouw krijgt dode hond niet terug.

"Rex was nauwelijks gevaarlijk en prima trainbaar en heropvoedbaar", aldus baasje Dora Rodic. Uh-huh. Laat ons raden: "dat doet ie anders nooit..." Maar toch werd Rex in beslag genomen na een bijtincident en probeerde hij daarna nog tweemaal een persoon en een hond op te eten.

Dora Rodic spande na de inbeslagname van de bijthond een procedure aan om hem terug te krijgen, maar kreeg ongelijk. Zelfs toen bleek dat Rex na nog twee 'bijtincidenten' inmiddels was afgespoten, zette zij haar zaak door. 

Maar ook in hoger beroep oordeelde de rechter dat er correct is opgetreden tegen het bijtlustige dier; Rodic kreeg ongelijk en moet de kosten van het hoger beroep betalen. Rodic vindt dat dieren niet als een voorwerp mogen worden behandeld als ze in beslag zijn genomen, omdat het volgens haar wezens met een hoge emotionele waarde zijn.

Dat mag zo zijn, maar veel mensen (en de rechter gelukkig ook) vinden dingen als kleutergezichtjes, kleine, niet-agressieve honden en postbodes van hogere emotionele waarde dan een verknipte tokkiehond. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →