Vrouw overlijdt, laat zich invriezen
Buitenland

Vrouw overlijdt, laat zich invriezen.

Een Belgische vrouw die op 2 september van dit jaar op 90-jarige leeftijd haar laatste adem uitblies, heeft zich na haar dood laten invriezen. Mocht de wetenschap het ooit toelaten, wil de vrouw weer tot leven worden gewerkt.

Een begrafenisondernemer uit Oudenaarde zag wel iets in het plannetje van de vrouw. Hij behandelde het lichaam en zond het naar het Cryonics Institute in het Amerikaanse Michigan. Daar aangekomen werd het lichaam direct ingevroren en in een grote tank opgeslagen, zo weet het Nieuwsblad.

Bij de behandeling werd al vocht en bloed uit het zielloze lichaam gehaald en vervangen door een product dat bedoeld is om elke cel te beschermen tegen de koeling die volgt. Hierna werd het lijk ingepakt, in droog ijs gelegd en getransporteerd. Al met al kost het grapje om en nabij de 50.000 euro.

Oplichting

Specialisten noemen het invriezen je pure oplichting en stellen dat wetenschap never nooit in staat zal zijn om een lichaam in te vriezen en weer tot leven te wekken. Professor Wim Van de Voorde, diensthoofd forensische geneeskunde UZ Leuven zegt: "Bij het invriezen beschadigt men cellen. En dan moet men iets vinden om de cellen te beschermen zodat ze bij het ontvriezen onbeschadigd weer kunnen werken. Bovendien, als je eenmaal ontdooid bent, mag men niet vergeten dat men overleden is en weer tot leven moet worden gewekt. Als laatste is een persoon ook nog eens aan een ziekte overleden en die moet dan ook nog eens worden aangepakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →