Vrouw Trump: pesten is niet oké
Buitenland

Vrouw Trump: pesten is niet oké.

Voor het eerst sinds maanden heeft Melania Trump weer een campagnespeech gegeven, zo bericht de NOS. Dit keer betrof het er eentje zonder plagiaat, over cyberpesten. Wat je noemt een gevalletje (de vrouw van) de pot verwijt de ketel.

Sinds de Republikeinse conventie in juli bleef Melania voor het grootste gedeelte uit de spotlights, volgens de campagne omdat zij zich vooral wilde richten op de opvoeding van zoon Barron (10). De speech die zij destijds gaf, leek echter ook nét iets teveel op één van Michelle Obama uit 2008. Dat Trump juist nu - vijf dagen voor de verkiezingen - weer in de openbaarheid treedt, is volgens Amerikaanse commentatoren vooral bedoeld om ‘de scherpe randjes van haar echtgenoot te halen’. 

Vorige week publiceerde The New York Times een lijst van alles en iedereen die Donald Trump beledigd heeft sinds de bekendmaking van zijn kandidatuur. Zoals persbureau AP terecht opmerkt lijkt dit haaks te staan op hoe haar man mensen pest en tegen zich in het harnas jaagt. De Washington Post vraagt zich zelfs sarcastisch af of Melania haar man wel eens ontmoet heeft.

Voor de complete lijst (282 mensen, plaatsen en dingen) klik je hier.

Alle artikelen geladen. Overzicht →