Man verdacht van moord na Tinder-date
Raar

Man verdacht van moord na Tinder-date.

De 30-jarige Gable Tostee moet vandaag in Australië voor de rechtbank verschijnen. Twee jaar geleden viel zijn Tinder-date van het balkon van zijn appartement op de veertiende verdieping. De vrouw overleed ter plekke en nu wordt Tostee verdacht van moord.

Tostee leerde zijn date Warriena Wright (26) kennen via de beroemde dating-app. Nadat de avond in eerste instantie voorspoedig was verlopen - met drank en andere pleziertjes - werd Tostee agressief en sloot hij haar op het balkon op. Zij probeerde vervolgens een ander appartement te bereiken waarna ze viel, aldus het Australische News.

Volgens een bewoonster van het appartementencomplex werd er rond twee uur 's-nachts geschreeuwd en met spullen gegooid. Even later zag ze twee benen bungelen over de rand van het balkon boven haar. "Ik versteende toen ik zag dat het lichaam over het balkon naar beneden viel", aldus de getuige.

'Schuldig aan moord'

Tostee heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is, maar volgens het Australische Openbaar Ministerie is hij door zijn agressieve houding en bedreigingen net zo schuldig aan moord als wanneer hij haar zelf geduwd zou hebben. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →