Vrouw verzint kanker, zamelt 605.000 euro in
Buitenland

Vrouw verzint kanker, zamelt 605.000 euro in.

Een 58-jarige vrouw uit Belgiƫ heeft twee jaar net gedaan alsof ze een terminale kankerpatiƫnte was. Om zogenaamde medische kosten te betalen haalde ze bij tientallen mensen een totaalbedrag van 605.000 ekkies op.

Tussen januari 2010 en september 2012 lichtte ze de gedupeerden op. Ook haar eigen man, die haar ondanks haar leugens toch trouw bleef, stonk erin. Chantal V. ging bij haar leugens extreem ver. Ze kocht een pijnpomp, pleister en buisjes om slachtoffers te doen geloven dat ze de centjes heel hard nodig had. Zo zou ze medische kosten en erfenisrechten kunnen betalen. Ook loog ze over een erfenis van drie miljoen euro, die ze zou ontvangen na de dood van haar 90-jarige zieke tante in Luik.

Terugval

Het rollenspel ging aanvankelijk goed. Totdat de notaris van de vrouw het niet helemaal vertrouwde. Opmerkelijk is dat V. in 2006 al eens vijf jaar cel met probatie-uitstel kreeg voor vergelijkbare feiten. Toen de vrouw destijds weer vrijkwam volgde zij een behandeling. "Maar toen die omkadering wegviel, ben ik terug hervallen", verklaart V.

Witwassen

Haar advocaat pleit voor een opname in plaats van een gevangenisstraf. "Mevrouw is ziek en leidt aan een chronische borderline-stoornis." Een college van deskundigen acht de vrouw geestesgestoord. De echtgenoot van de fantast en een bevriend koppel riskeren acht maanden cel voor witwassen. De rechtbank zegt dat het bevriende koppel de schulden van hun failliete bedrijf afbetaalde met geld dat ze van V. ontvingen. Het tweetal is volgens henzelf ook slachtoffer geworden van de oplichting van de vrouw. De uitspraak staat gepland voor zeven juli aanstaande, zo weet Het Laatste Nieuws.

Alle artikelen geladen. Overzicht →