Vrouw verzwijgt 2e baan, meldt zich ziek en moet nu 50K dokken

Vrouw verzwijgt 2e baan, meldt zich ziek en moet nu 50K dokken 

04 februari 2023 - 13:25

Ha, net goed! Een vrouw had het slimme plannetje bedacht om een tweede baan bij een school te nemen, zich daar ziek te melden en vervolgens bij een andere school gewoon door te werken. Lekker dubbel salaris vangen, voor 1x werken!

Het gaat om iemand die per 1 augustus was aangenomen als leraarondersteuner (een persoon die geen officiële lesbevoegdheid heeft, maar wel lesgeeft en toetsen nakijkt) bij de Stichting Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs. Alleen: vanaf dag 1 meldde ze zich ziek, om vervolgens op een andere school doodleuk door te gaan met lesgeven. Ondertussen ving ze ook voor haar 2e baan een jaar lang 'gewoon' salaris.

Heel sim, maar nu haar bedrog naar buiten is gekomen moest ze voor het hekje verschijnen. De rechter was onverbiddelijk: ze moet het salaris voor haar ’tweede baan’ terugstorten, plus nog eens ruim €6000 gefixeerde schadevergoeding. Over al haar ontvangen salaris moet ze bovendien wettelijke rente betalen vanaf het moment dat zij het heeft ontvangen. Ze draait daarnaast op voor ruim €3000 juridische kosten van de scholenstichting, meldt De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml