Vrouw vreet snoep in supermarkt, trapt beveiliger in kruis: vrijspraak

Vrouw vreet snoep in supermarkt, trapt beveiliger in kruis: vrijspraak 

16 december 2022 - 16:39

Zo doen we dat in dit land! Een 34-jarige vrouw uit Cuijk die in de Osse Coop snoepbanaantjes at en daarna een beveiliger in zijn kruis trapte, verdedigde zichzelf volgens de rechter. En dus is ze vrijgesproken.

Lang verhaal kort: de vrouw wilde de zak haribo-banaantjes afrekenen, maar kon zich blijkbaar niet beheersen en propte eerst haar mond vol terwijl ze in de rij voor de kassa stond. Vervolgens bleek er een briefje van tien """verdwenen""", rende ze door de winkel naar buiten, kwam ze weer terug maar met te weinig om het zakje snoep af te rekenen en propte ze nog meer banaantjes naar binnen terwijl ze verder zocht naar geld.

"Op dat moment greep een beveiliger ruw in. Hij legde een nekklem aan, trok de vrouw mee naar een kantoortje en duwde haar op een stoel.", meldt De Stentor.

Maar nu komt het: beveiligers zijn net zulke gewone burgers als u of ondergetekende en dus had de beveiliger de vrouw helemaal niet mee mogen nemen. Dat mag alleen als je iemand op heterdaad op diefstal betrapt. Kun je wel een trap tussen je benen krijgen, maar dan ben je dus gewoon FOUT. 

"Er was volgens de rechter geen sprake van diefstal en de man had dus niet de bevoegdheid om de vrouw mee te nemen. De trap van de Cuijkse zag hij daarom als noodweer."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml