Vrouw ziet overleden man op pakje sigaretten
Raar

Vrouw ziet overleden man op pakje sigaretten.

Door schokkende afbeeldingen van mensen met een longziekte op sigarettenpakjes te plaatsen, hoopt de Belgische overheid rokers af te schrikken om een pakje te kopen. De Belgische familie Nizet zag echter hun overleden familielid op de verpakking staan, zonder daar ooit toestemming voor te hebben gegeven.

De weduwe van Joseph Nizet kocht een pakje L&M in het Waalse Ougrée (bij Luik) en trof een foto van haar man aan in een ziekenhuisbed, in coma en aan machines. Hij overleed zes jaar geleden aan een beroerte. "Papa zou nooit gewild hebben dat zo’n foto van hem verspreid zou worden. Daar was hij veel te fier voor”, aldus Serge, de zoon van Joseph. Tevens heeft niemand van de familie een foto van Joseph genomen toen hij in het ziekenhuis lag. De vraag is wie dit wel gedaan heeft.

En de verantwoordelijke is..
Sigarettenproducent Philip Morris, die L&M op de markt brengt, heeft geen schuld aan het gebruik van de foto omdat deze wordt aangeleverd door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Deze dienst is op zijn beurt een doorgeefluik: de algemene ­directie voor de gezondheid en voedselveiligheid van de Europese Commissie is verantwoordelijk voor de beelden, maar geeft volgens Nieuwsblad.be geen commentaar op de situatie. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →