Vrouw zogenaamd mishandeld, blijkt zelf dader
Binnenland

Vrouw zogenaamd mishandeld, blijkt zelf dader.

De politierechter heeft een 27-jarige vrouw uit Weesp veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur wegens het doen van een valse aangifte.

Tijdens het festival Hilversum on Air in september 2016 moest de vrouw naar de wc, ze liep daarop de McDonald's aan de Kerkstraat in Hilversum binnen. Enige tijd later trof het personeel haar daar bewusteloos en hevig bloedend aan.

Eenmaal weer op de been deed 'het slachtoffer' aangifte. Ze vertelde aan wie het maar wilde horen dat een man haar met een stalen buis op haar knikker had geslagen, waarna drie jonge meisjes haar ook nog mishandeld hadden. Klinkt erg zielig, ware het niet dat de vrouw dit verhaal compleet uit haar dikke duim heeft gezogen.

Camerabeelden wezen uit dat er a)nooit een man in de toiletten was geweest en b)dat de vrouw zelf begonnen was een meisje te mishandelen. Het echte slachtoffer vocht geheel tegen de verwachting van de vrouw terug en gaf haar enkele rake tikken.

De officier van justitie tilt er zwaar aan dat het zelfbenoemde slachtoffer iedereen voor jan joker heeft gehouden, daaronder vallen het personeel van McDonald's, de politie en de pers. "Dat de verdachte zich dan ook nog op internet als slachtoffer profileert, is bijzonder kwalijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →