Vrouwen halen het recht liggend op de rug

Vrouwen halen het recht liggend op de rug  

30 april 2022 - 17:24

In het boek van Vincent de Vries over voetballer Fernando Ricksen las ik voor het eerst over de blikken met hoeren die worden opengetrokken als er ergens een voetbalwedstrijd gespeeld wordt. Hoe groter het aanzien van de club, hoe hoger de league des te mooier de vrouwen. Vrouwen worden gepresenteerd als objecten waar je recht op hebt, de objecten zelf doen eraan mee in hoop de loterij te scoren en mannen vinden het vanzelfsprekend. En alle thuiszittende voetbalvrouwen weten wat zich afspeelt. In het bedrijfsleven,de politiek en de media geldt hetzelfde: hoe machtiger de mannen, hoe gewilliger de vrouwen. Rijke, machtige en beroemde mannen trekken alle soorten vrouwen aan. Thuis zit de trophy wife en buiten lopen de kippetjes voor het oprapen.Ergens hebben die mannen nooit begrepen dat vrouwen geen objecten zijn waarmee ze kunnen doen en laten wat ze willen. Of iemand is ze vergeten het vertellen, dat kan ook.

De enige manier om mannen bij te brengen dat vrouwen meer zijn dan een object ter bevrediging van hun lusten, is dat vrouwen meedoen aan het werkende bestaan. Dat vrouwen ook machtig en beroemd worden, en vooral: rijk. Het laatste waar je een man voor nodig hebt, is geld maar ja, leg dat vrouwen, vooral degenen die zich in kringen van voetballersen mediamensjes bevinden, maar ‘ns uit. Het is ook moeilijker om zelf rijk te worden dan over je eigen integriteit heen te stappen in de hoop ooit een echtscheiding met miljoenen te scoren.

 

Tot op de dag van vandaag is het de missie van veel vrouwenom een voetballer te scoren. Of een captain of Industry, politicus tv-presentator – die trouwens überstoer is als hij opbiecht met 200 vrouwen naar bed te zijn geweest (zou hij zich inmiddels niet achter zijn oren krabben?). Met macht komt verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid gaat niet samen met het concept rijke machtige verveelde man-zijn. Dat vrouwen daar het ‘slachtoffer’ van worden, is het risico van het vrouw-zijn. Dat mannen live op tv over hun daden pochen: heerlijk hoe bespreekbaar seks is, niets om je voor te schamen. Delen dat je seksspeeltje een kaars was: prima grap – en ja, hoe dik was die kaars?? Het detail echter dat de vrouw in kwestie dronken was en laveloos werd achtergelaten, is ook een halve eeuw later nog steeds geen goed verhaal. Dat de mannen met gebrek aan fatsoen, integriteit en respect een kijkcijferkanon zijn, was en is hilarisch op heel veel fronten. Dat ze echter anno 2022 na een verhaal te veel gecanceld worden, bevestigd wederom dat vrouwen hun recht liggend op de rug halen. Is het niet die van hunzelf, dan die van een ander- het is nog steeds makkelijker dan werken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.