'Vrouwen in Rwanda meer gelijk dan in NL' 

02 november 2017 - 10:23

Goedemorgen zonnebloempjes. Wat wij denken wanneer de bakker ons op bestelling weer allerlei lekkernijen komt brengen? Niks, dat zijn wij dagelijks gewend. En wanneer de gewenning optreedt, dan weet u dat er iets veranderd moet worden: we gaan dus nog meer bestellen.

Terug naar de actualiteit, alhoewel wij ons ondertussen heel druk maken over welk soort brood er nu op de plank moet komen. Meergranen? Tijger? Iemand suggesties?

Het gaat allesbehalve goed met de gelijkheid tussen man en vrouw in Nederland. *Draait Nick en Simon - Ode aan de vrouw*. Het World Economic Form, da's een onafhankelijke internationale organisatie die heel begaan is wel en wee in de wereld, heeft tot ons verdriet moeten vaststellen dat Nederlandse vrouwen allesbehalve gelijk zijn aan mannen.

Waar vorig jaar nog de 16e plek werd bezet, maken we nu een vrije val naar plek 32. De daling is voornamelijk te wijten aan politieke invloed, economische participatie en gezondheid. Mooi is dat vrouwen op het gebied van onderwijs en leerresultaten evenveel kansen hebben. Dat dan weer wel.

Maar waar is de gelijkheid tussen man en vrouw nu het meest optimaal? Wel, in IJsland. Ook Rwanda heeft smeergeld betaald doet het met plaats vier uitstekend.

Waar hebben vrouwen in 2017 nog immer helemaal niets te vertellen? U kunt de uitkomst zelf al wel invullen, maar hier komt ie dan. De lijst wordt afgesloten met Syriƫ, Pakistan en Jemen.

Wellicht binnenkort allemaal overbodig, wanneer volledige genderneutraliteit het land vult.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie