Vrouwen staken na verkrachtingsmoord
Buitenland

Vrouwen staken na verkrachtingsmoord.

Argentijnse activisten roepen vrouwen vandaag op om hun werkplekken een uur lang te verlaten. Aanleiding daartoe is het overlijden van Lucia Perez, een zestienjarig meisje dat slachtoffer werd van een zeer gewelddadige groepsverkrachting. 

Perez stierf eerder deze maand in de stad Mar del Plata. De tiener werd gedumpt in een ziekenhuis door twee mannen die beweerden dat ze een overdosis drugs had genomen. Artsen ontdekten echter sporen van zeer ernstig seksueel misbruik. 

Drie mannen zijn opgepakt in verband met Lucia's dood. Een van hen zou een object in de anus van het kind hebben geduwd. De pijn die dit veroorzaakte, leidde tot een hartstilstand. Het meisje was gedrogeerd met wiet en cocaïne alvorens de seksaanval plaatsvond. Ze stierf korte tijd na te zijn afgeleverd in het ziekenhuis. 

'Macho-geweld'

De activisten hebben hun protest 'zwarte woensdag' genoemd, schrijft de BBC. Ze eisen een eind aan het 'macho-geweld' waaraan Argentijnse mannen zich zouden bezondigen. In Argentinië komt elke 36 uur een vrouw om het leven door huiselijk geweld. 

'Onmogelijk om zulke barbarij te begrijpen'

"Dit is niet een heel professionele opmerking", zei officier van Justitie Maria Isabel Sanchez, "maar ik ben een moeder en een vrouw en ik zag duizend zaken tijdens mijn carrière, maar nooit eerder stuitte ik op zo'n reeks gruwelen." Marta, Lucia's moeder, verklaarde dat zij "onmogelijk zulke barbarij kon begrijpen". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →