#PantsuitNation: 'Vrouw, stem in je broekpak'
Entertainment

#PantsuitNation: 'Vrouw, stem in je broekpak'.

Voor de Amerikanen is het Election Day vandaag, maar voor Hillary-fans is het 'Pantsuit Day'. Pantsuit Nation is een besloten Facebookgroep voor vrouwelijke aanhangers van Clinton, met nu al ruim 2 miljoen leden. Aangezien Clinton vrijwel altijd een broekpak draagt, roept de groep 'Pantsuit Nation' vrouwen op om ook in een broekpak te gaan stemmen.

Wat begon als een fanclub, groeide uit tot een uit de klauwen gelopen feminisme-movement. Twee weken geleden richtte de Amerikaanse Libby Chamberlain (33) de groep op en het aantal leden blijft groeien. De bedoeling ervan is om te kunnen praten over politiek, persoonlijke ervaringen en steun te betuigen aan de vrouwelijke presidentskandidaat, zonder veroordeeld te worden. Toch worden er alleen positieve en persoonlijke berichten door de beheerder goedgekeurd. Toegang krijg je door uitgenodigd te worden via een bestaand lid, zodat Trump-supporters niet binnenkomen.

Waarom #PantsuitNation?

Aangezien veel Trump-stemmers vandaag in het rood gekleed gaan, moesten de Hillary-aanhangers natuurlijk ook een kenmerkende outfit hebben. Volgens Chamberlain schuilt er veel meer achter #PantsuitNation dan Hillary's kledingstijl op de verkiezingsdag over te nemen omdat je op haar stemt: "We hadden het over hoe mooi en stoïcijns Hillary de strijd van vrouwen voor gelijkheid belichaamt en hoe het broekpak het symbool is van die strijd. Jongere vrouwen zijn dat symbool misschien een beetje kwijt en daarom wilde ik iets doen om het in ere te herstellen", zegt ze tegen Buzzfeed

Geld in de broekpak-zak

Ondanks de positieve steun die Hillary door het zien van broekpakdragende vrouwen krijgt, krijgt ze ook wat financiële steun voor haar campagne: de leden drukken elkaar op het hart ook nog even wat geld aan hun voorbeeld te doneren. Gisteren stond de teller op $140.000 dollar (ongeveer €126.000 euro). Mocht ze geen presidentskandidaat worden, dan heeft ze altijd haar achterban nog.

Alle artikelen geladen. Overzicht →