VS mengt zich in strijd om Mosoel
Buitenland

VS mengt zich in strijd om Mosoel.

De strijdkrachten van Irak hebben vandaag steun gekregen van Amerikaanse gevechtshelikopters bij de veldslag om de stad Mosoel, waar Islamitische Staat nu nog de dienst uitmaakt. De hefschroefvliegtuigen van het merk Apache zijn 's nachts actief, aldus generaal Gary J. Volesky.

Volesky sprak de vrees uit dat IS "spectaculaire aanvallen" elders in Irak zal uitvoeren indien de vrome kinderverkrachters worden verdreven uit Mosoel. Volgens hem kan zulk geweld de bevrijding van de stad vertragen. 

De legerofficier van de Verenigde Staten schat het aantal IS-terroristen in Mosoel op 3.000 tot 5.000, schrijft Fox News. Onder hen zijn ook veel buitenlanders. Sommige leiders van de door de Koran geïnspireerde terreurbende zouden de stad al zijn ontvlucht. 

De kalifaatboys slaan terug met mortieren en natuurlijk ook met zelfmoordterroristen, zei Volesky. Ze zouden zich terugtrekken naar het stadscentrum en daarbij gebouwen - vermoedelijk voormalige hoofdkwartieren - in brand steken. Burgers ontvluchten Mosoel in groten getale, aldus de generaal. 

Meer lezen over Islamitische Staat?
Alle artikelen geladen. Overzicht →