VS onderzoekt onthoofding kind
Buitenland

VS onderzoekt onthoofding kind.

De Verenigde Staten onderzoeken een onthoofding van een 12-jarig kind, die mogelijk door leden van een Syrische oppositiegroep werd uitgevoerd. De oppositiegroep krijgt militaire steun van de VS. 

Ook leden van de groep zelf doen onderzoek, meldt de NOS. Het filmpje van de onthoofding van het 12-jarige jongetje circuleert op sociale media. Het kind zou deel uitmaken van een Palestijnse groepering die het regeringsleger van president Assad steunt.

Het zou gaan om de Nour al-Din al-Zinki beweging. De beweging heeft de daad veroordeeld. Ook is er een aantal mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de onthoofding. 

'Kind leek 12 door groeiziekte'

Volgens de Palestijnse groepering waar het jongetje lid van was, was hij geen strijder maar lid van een arme familie uit de buurt van Aleppo. 'Bekenden' van de jongen zeggen op social media dat hij niet 12, maar 19 was. Een groeiziekte zou hem klein houden. 

Amnesty International waarschuwde al eerder voor gruwelijke praktijken binnen de partijen die tegen IS strijden, maar dit is de eerste keer dat dit zo duidelijk werd. De mensenrechtenorganisatie heeft nogmaals benadrukt het doden van kinderen te veroordelen.  

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →