Vuurtorenman HAAT drones en Pokémon
Binnenland

Vuurtorenman HAAT drones en Pokémon.

Wilt u op een snelle manier van uw drone af? Dat kan! Gaat u gerust proberen een foto te maken met uw drone van de prachtige vuurtoren van Marken. De eigenaar van vuurtoren is er zo klaar mee dat hij onlangs een drone uit de lucht schoot met zijn luchtbuks.

Vuurtorenman Thijs Spijker ondervindt nogal wat ellende van het hebben van zo een mooi huis. Met enige regelmaat bepotelen mensen ongevraagd zijn prive-terrein op een foto te schieten van de vuurtoren. Maar de drone was de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen.

"Ik was er helemaal klaar mee, dus ik heb 'm uit de lucht geschoten, serieus", vertelt hij geërgerd aan NH. Hij had de eigenaar van de drone, een Fransman, al gewaarschuwd maar de Fransoos had maling aan de privacy van de eigenaar van Het Paard van Marken en na een kwartier hing de drone daar alweer. "Ik heb mijn luchtbuks gepakt en zijn vleugel eraf geschoten, want ik was er helemaal klaar mee."

Pokémon = pokke man

De nieuwste hype onder de jeugd vindt de lokale-Brandaris-baas ook maar niets. Hij wordt er helemaal moedeloos van. Gisteren was er een stel dat zomaar "een Pokémonnetje pakte". Zelf was hij namelijk net de hond aan het uitlaten en omdat het hek opstond wist een Pokémonnetje zijn terrein op te sluipen. De man van het stel moest die toen vangen, maar Thijs wist daar op tijd een stokje voor te steken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →