Vuurwapens en geld gevonden in Rotterdam
Binnenland

Vuurwapens en geld gevonden in Rotterdam.

De Rotterdamse hermandad heeft een behoorlijke slag geslagen. In het Scheepvaartkwartier hebben zij zes automatische vuurwapens en een zak met 183.000 euro aan contanten ontdekt.

Dienders waren bezig met een controle in het centrum van Rotterdam. Daar controleerden zij een auto, waarvan de bestuurder 'opvallend' rijgedrag vertoonde. De twee inzittenden bleken verder bizar veel mobiele telefoons bij zich te hebben. Daarop besloot de hermandad de twee aan te houden op verdenking van witwassen.

Uitzonderlijke vangst

Nadat de politie de zaak nader onderzocht, kwamen zij uit bij een woning waar een zak vol met geld gevonden werd. Ook lagen er geldtelmachines, exclusieve horloges en tientallen mobiele telefoons. In een auto die naast het gebouw geparkeerd stond troffen de dienders de zes vuurwapens aan. De politie spreekt over een "uitzonderlijke vangst".

Overmorgen zullen de twee verdachten zich moeten verantwoorden voor de rechter. Zij zullen dan ook te horen krijgen of zij langer vast moeten blijven zitten, zo weet RTV Rijnmond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →