Vuurwerkbommen in Drenthe, geen show in Utrecht
Binnenland

Vuurwerkbommen in Drenthe, geen show in Utrecht.

De blaadjes vallen van de bomen en dus is het ook weer tijd voor rondvliegende vingers. Door allerlei decentraliseringen is het mogelijk dat u bij u thuis dikke bommen mag afsteken terwijl er bij uw vrienden nog geen sterretje mag fikken.

In Rotterdam mag u gratis met de metro naar de grote vuurwerkshow, dat bleek maandag. Utrecht moet vooralsnog niets hebben van een centrale vuurwerkshow. Een voorstel van de natuurliefhebbers van GroenLinks werd gisteren afgeschoten door de burgemeester. Volgens De Telegraaf omdat het niet zou gaan werken tegen vuurwerkoverlast en tradities moet je langzaam aanpassen.

Het noorden van Nederland heeft nu al veel last van vuurwerkoverlast. De gemeente Leeuwarden wil dit jaar de vuurwerkovertreder hard aanpakken. Volgens Leeuwarder Courant gaat de gemeente gebruik maken van een knallendetecteersysteem. In het Drentse Roden is het al even pet. De dader wordt gezocht, maar de schade is al duidelijk. Een prullenbak en een postbus hebben al een metamorfose ondergaan door waarschijnlijk een bukraket of een atoombom.

Alle artikelen geladen. Overzicht →