VVD Amsterdam pleit voor lokkoelkasten
Binnenland

VVD Amsterdam pleit voor lokkoelkasten.

Goedemorgen reaguurders! Onze hoofdstad heeft weer een primeur! Na het inzetten van lokjoden, lokhomo's, lokhoeren, lokfietsen en lokauto's komt er ook een wapen in de strijd tegen zwerfafval: de lokkoelkast!

De plunderingen worden gepleegd door georganiseerde ''afvalbendes'' die volgens VVD-raadslid Rik Torn veelal in busjes rondrijden met buitenlands kenteken. Dagelijks is deze afvalmaffia op zoek naar metalen en ander verkoopbaar materiaal tussen het grofvuil en hier tegen wil Torn drastische maatregelen inzetten.

Tijdens deze zoektochten naar bruikbaar materiaal worden koelkasten uit elkaar getrokken, vuilniszakken opengereten en zelfs oud meubilair moet het ontgelden. Bij hun drang naar geldgewin laten de boeven een gigantische bende achter, tot grote ergernis van de inwoners.

In de afvalstoffenverordening van Amsterdam, is al opgenomen dat het verboden is afval dat klaar staat om opgehaald te worden te doorzoeken, te verwijderen of te verspreiden. Torn pleit er voor om lokkoelkasten neer te zetten en een undercover handhaver die alles scherp in de gaten houdt, mochten de buitenlandse afvalmaffiosi dan weer toeslaan, kunnen zij direct op de bon geslingerd worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →