VVD-bestuurslid taait af na haat-tweets
Binnenland

VVD-bestuurslid taait af na haat-tweets.

Wowowowowow ophef 2.0. Gert-Jaap van Ulzen, opperbevelhebber bij de VVD in Leeuwarden, heeft zijn functie neergelegd nadat hij middels Twitter zware kritiek uitte op tegenstanders van Zwarte Piet.

Te lezen was:

"Hallo, alle 6 neger fascisten uit Amsterdam in de relnicht bus. Ga eens even heel rap normaal doen of linea recta terug naar huis. En vergeet de 40+ witmensen achterin niet mee te nemen #mafklappers #dokkum".

Zijn tweede bericht:

"In het 1e busje zitten 6 zwarte fascisten. De rest is opgevuld met witte fans uit vak journaille...".

Gevaarlijk medium wel, dat Twitter. Altijd opletten wat u schrijft, de moraalpolitie en haar deugleger kijken namelijk vanuit alle hoeken met u mee, klaar om u aan de schandpaal te nagelen.

Toen Van Ulzen in de gaten kreeg dat hij door zijn ongezouten mening over de anti-Pietenbrigade weleens in de problemen zou kunnen komen, verwijderde hij zijn eerste bericht. Te laat. Fanatieke Twitteraars hadden inmiddels al een printscreentje gemaakt en dat doorgestuurd naar de VVD.

En dus moest het bestuurslid gisteren op het matje verschijnen voor een goed gesprek. Die conversatie resulteerde in het aftreden van Van Ulzen. De VVD laat bij monde van de landelijke partijbestuurder weten dat er geen plaats is voor mensen die 'dit soort dingen zeggen'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →