VVD Den Haag maakt zich sterk voor 'gewone' leerling
Binnenland

VVD Den Haag maakt zich sterk voor 'gewone' leerling.

Zo, hé hé. Eindelijk eens iemand die het zegt: na alle aandacht voor mensen die om wat voor reden dan ook slachtoffer/zielig zijn/achterstand hebben mag er ook wel eens aandacht zijn voor de gewone medemens. 

In dit geval gaat het over leerlingen in het onderwijs. De VVD in Den Haag wil dat er ook eens aandacht geschonken wordt aan de 'gewone' leerling.

"Het gaat alleen over kinderen met taal- en ontwikkelingsachterstanden, schoolverlaters en kansenongelijkheid", aldus VVD-raadslid Chris van der Helm tijdens een raadsdebat in een commissievergadering.

Kortom, om het in onderwijs-termen te zeggen: we zijn alleen maar bezig om van een 'onvoldoende' een 'voldoende' te maken, terwijl het ook wel eens goed is om te zorgen dat een 'voldoende' een 'goed' wordt. 

Leerlingen die 'normaal' zijn, zouden te weinig aandacht krijgen op school: "Dit ontstaat doordat in het gemeentebeleid voornamelijk focus is voor achterstandenbeleid. Kinderen die in de norm passen, krijgen te vaak minder aandacht", aldus Van der Helm.

Alle artikelen geladen. Overzicht →